Algemeen

Bloemengroet

De bloemen uit de dienst van 10 november zijn met een hartelijke groet bezorgd bij Mw. P. Vos in Wellseind. Op 17 november bij Mw. B. Vos-van der Steeg in Ammerzoden en Dhr. J. van Loon in Wellseind.

Labels

Collecte 1 december – winterdoel – Help de inwoners van Noordoost Syrië

Na een uitzichtloze burgeroorlog sinds 2011 ligt Syrië in puin. Van de 18 miljoen Syriërs zijn 12 miljoen mensen op drift, een groot deel in Syrië zelf. Steeds meer mensen in nood doen een beroep op kerken voor onderdak, voedsel en veiligheid. De zelf zwaar getroffen Syrische kerken bieden tussen de puinhopen hulp aan iedereen die bij hen aanklopt. Samen met Kerk in Actie steunen we de kerken in Syrië, zodat zij moed houden om hun belangrijke werk te blijven doen. Zolang zij zich inzetten laten we hen niet met lege handen staan.

Labels

Bloemengroet

De bloemen uit de dienst van 27 oktober zijn met een hartelijke groet bezorgd bij Dhr. P. van Genderen in Wellseind. Op 3 november bij Mw. M.J. van Herp-van den Bogert in Ammerzoden en Dhr. G. Vos in Nederhemert.

Labels

Bloemengroet

De bloemen uit de dienst van 13 oktober zijn met een hartelijke groet bezorgd bij Mw. A. Timmer-van Vugt in Wellseind. Op 20 oktober bij Mw. J.E. Groeneveld in Well en Dhr. T.J. van Rij in Vlijmen.

Labels

Collecte 27 oktober – avondmaalscollecte – De Herberg

Pastoraal Diaconaal Centrum de Herberg wil als verlengstuk van de plaatselijke kerkelijke gemeente een tijdelijk huis en geestelijke begeleiding bieden aan individuele gemeenteleden die, om wat voor reden dan ook, even afstand willen nemen van hun woon/werksituatie en zich willen bezinnen op levensvragen. Daarbij kunnen psycho-sociale problemen een rol spelen.

Labels

Collecte 13 oktober - Werelddiaconaat

Bendejongeren opgeleid tot topkok in Colombia. In de sloppenwijken van Bogotá komen jongeren heel gemakkelijk in aanraking met drugs en zware criminaliteit. Kerk in Actie zet hen met een ambitieus project op een ander spoor. In één van de gevaarlijkste wijken is een kookschool gestart waar jaarlijks 200 kansarme jongeren een opleiding tot kok kunnen volgen. Onder de leerlingen bevinden zich zowel ex-FARC soldaten als slachtoffers van het gewapend conflict in Colombia. Door samen een opleiding te volgen, leren vroegere tegenstanders met elkaar samen te werken.

Labels