Een overzicht van berichten op chronologische volgorde. Klik op de titel om het hele bericht te lezen.

AANMELDEN KERKDIENSTEN SEPTEMBER

Bericht van 4 augustus

Op de website staat het aanmeldingsformulier voor de kerkdiensten in september gereed. Aanmelden is mogelijk tot uiterlijk 29 augustus.

 

Degene die zich in juli of augustus via een aanmeldstrookje of telefonisch hebben opgegeven krijgen in de laatste week van augustus bericht van de scriba  over  opgave  voor de diensten van september  Lees verder

Aanmeldingsformulier kerkdiensten sept

Bericht van 3 augustus

Vanaf 5 juli kunnen we in kleine groepen weer gezamenlijk naar de kerk!

In de bijlage helemaal onderaan de pagina (onder het aanmeldingsformulier) kunt u/jij in het protocol dat we hebben opgesteld alle verdere informatie lezen.

Vanaf 1 juli zijn er weer kerkdiensten mogelijk tot 100 personen. We zijn dankbaar dat dit weer mogelijk is en we zien er naar uit om u in de diensten te ontmoeten. Voor deze bijeenkomsten zijn de geldende overheidsmaatregelen van kracht. Omdat we anderhalve meter afstand moeten houden, betekent dit dat er maximaal 57 mensen de dienst kunnen… Lees verder

Oppas

Bericht van 1 augustus

Ellen heeft een rooster opgesteld voor de rest van dit jaar. Hoe of wat het allemaal gaat lopen blijft uiteraard onzeker maar vooralsnog gaan we er vanuit dat we weer kunnen starten met de oppas.

Omdat ik niet exact weet hoe het allemaal zal gaan i.v.m. de verbouwing van het dorpshuis, heb ik zelf de eerste oppasdienst zodat ik daarna jullie op de hoogte kan brengen over hoe het oppassen in school in zijn werk zal gaan. Later meer dus. 

Als er vragen zijn hoor ik het graag!

Ellen Groeneveld

 

Rooster oppas kerk vanaf september 2020Lees verder

zieken en medeleven

Bericht van 30 juli

Mw Ella van Genderen uit Well is weer thuis gekomen uit het ziekenhuis

Aanspreekpunt kerkenraad zomerperiode | Vakantie en waarneming dominee

Bericht van 24 juli

Onze dominee heeft in de zomervakantie van maandag 27 juli tot en met zondag 16 augustus vakantie. Opnieuw zal ds. Van Wingerden uit Den Bosch in deze weken klaarstaan om het pastoraat en pastorale spoedgevallen waar te nemen. Let op: indien nodig neemt u hiervoor in de periode van 27 juli tot en met 8 augustus contact op met onze scriba (T: 06-24693333) en in de periode 9 tot en met 16 augustus met ouderling A. Groeneveld (T: 0418-552604). Zij zullen u dan verder doorverwijzen.

Kerkdiensten in coronatijd

Bericht van 13 juli

Als gemeente hebben we al weer hele stappen kunnen zetten om weer in kleine groepen samen te kunnen komen. En ook het geluid werkt daarin steeds beter (mee), zowel in de kerk van Well, als ook voor de kijkers en luisteraars thuis. Daar is flink wat tijd in gestoken, waar we onze geluidstechnici ontzettend dankbaar voor zijn! En we zijn blij dat er naast hen ook veel andere mensen zich vrijwillig opwerpen en inzetten om het gemeentewerk gaande te houden. Door ieders inspanningen kan Gods blijde evangelie blijven klinken. Vanuit de kerkenraad klinkt het… Lees verder

In memoriam Jan van Loon

Bericht van 13 juli

U moet ingelogd zijn om dit bericht te kunnen lezen.

In memoriam Jenny Groeneveld

Bericht van 13 juli

U moet ingelogd zijn om dit bericht te kunnen lezen.

Activiteit jeugd en jongeren

Bericht van 13 juli

In september willen we met de jeugdleiders een activiteit organiseren voor alle jonge mensen in onze gemeente. Nu de maatregelen wat zijn versoepeld, zijn er weer veel meer mogelijkheden om elkaar te ontmoeten (tot 12 jaar hoeven kinderen geen afstand meer te houden tot andere kinderen en volwassenen; en 12 tot 18-jarigen hoeven onderling geen afstand te houden). We hopen dat we zo veel mogelijk tieners en jongeren kunnen verwelkomen en dat we zo op een gezellige en ontspannen manier het winterseizoen kunnen ingaan. En ook onze… Lees verder

Gemeentezang niet mogelijk in huidige omstandigheden

Bericht van 13 juli

Twee weken geleden heeft de Protestantse Kerk een ‘rekenmodule’ gepubliceerd waarmee je als gemeente kunt ‘uitrekenen’ of gemeentezang verantwoord is het verantwoord is om als gemeente te kunnen zingen in je kerkgebouw. De twee grootste factoren die hierin meespelen, zijn de grootte van het gebouw en de aanwezigheid van een mechanische ventilatie. Ondanks dat de kerk in Well best groot is, moeten we helaas concluderen dat het (ruimtevolume van het) gebouw alsnog te klein is en dat een mechanische ventilatie ontbreekt. In de huidige… Lees verder

Overlijden Jan van Loon

Bericht van 7 juli

Op zo. 5 juli jl. is overleden ons gemeentelid

Jan van Loon

in de leeftijd van 82 jaar.

De rouwdienst vindt komende zaterdag 11 juli plaats, om 13.30 uur in de Hervormde Kerk te Well. Aansluitend volgt de begrafenis op de begraafplaats naast de Hervormde Kerk te Ammerzoden.

De uitvaart vindt plaats in besloten kring. De dienst is te volgen via ons kanaal op YouTubehttps://www.youtube.com/… Lees verder

Overlijden Jenny Groeneveld

Bericht van 6 juli

U moet ingelogd zijn om dit bericht te kunnen lezen.

Geen mail ontvangen van de scriba? Check je spambox

Bericht van 4 juli

De uitnodiging voor de dienst van zondag is verstuurd voor degene die zich heeft aangemeld en is geselecteerd door de scriba. 

Check ook uw spam inbox, met ongewenste berichten. 
Het kan zijn dat de mail daarin is binnengekomen. 📩📧

Vrije week en waarneming dominee

Bericht van 24 juni

Van zaterdag 27 juni t/m vrijdag 3 juli heeft onze dominee een vrije week. Ds. Van Wingerden uit Den Bosch staat deze week klaar om pastorale spoedgevallen, zoals een overlijden, waar te nemen. Neem in dat geval eerst contact op met onze scriba (E: scriba@kerkwell.nl / T: 06-24693333), hij zal u dan doorverwijzen.

Herinneringen aan ds. Baarda (1968-1973)

Bericht van 22 juni

In 1968 werd dominee Baarda, als 30 jarige predikant bevestigd in onze gemeente. Dat was zijn eerste gemeente.

Daarna volgden  Nunspeet (1973), Zevenbergen (1977), Capelle aan den IJssel (1983) en Heerjansdam-Kijfhoek (1990). Ds. Baarda ging in 2000 met emeritaat.

Een aantal Wellenaren kennen hem nog uit de periode 1968-1973 en halen herinneringen aan hem op:

 

Sjaan van Herp: 

Peter, mijn man zat samen met Ds. Baarda in de kerkenraad. 

Wij kregen verkering, dat vertelde mijn man tegen de dominee, toen… Lees verder

Ds. S. T. Baarda overleden

Bericht van 17 juni

Afgelopen zaterdag is onze oud predikant, Ds. S. T. Baarda, emeritus predikant, op 81-jarige leeftijd overleden.

Siegbert Taeke Baarda werd geboren op 11 oktober 1938 in Hilversum. Hij werd in 1968 hervormd predikant in Well-Ammerzoden. Daarna stond hij in Nunspeet (1973), Zevenbergen (1977), Capelle aan den IJssel (1983) en Heerjansdam-Kijfhoek (1990). Ds. Baarda ging in 2000 met emeritaat.

In augustus, vorig jaar ging dominee Baarda in Ammerzoden nog in onze gemeente voor.

Vrijdag 19 juni zal dominee Baarda in Heerjansdam, zijn laatste kerkelijke gemeente na een… Lees verder

In memoriam Ineke Terlouw

Bericht van 16 juni

U moet ingelogd zijn om dit bericht te kunnen lezen.

Mentoren voor catechisaties gezocht

Bericht van 16 juni

Komend winterseizoen zullen er, zoals gebruikelijk, weer catechisaties gegeven worden. In verband met de coronacrisis denken de dominee en de jeugdouderling nog na over de inrichting hiervan. In het Dorpshuis (als deze verbouwd is) is genoeg ruimte om op een veilige afstand samen te komen. Een van de ideeën is nu om daar bijvoorbeeld ‘mentorcatechese’ te geven. Bij deze vorm van catechese komen alle catechisanten tot en met 18 jaar eerst voor een ‘algemene inleiding’ bij elkaar en gaan ze vervolgens in twee (leeftijds)groepen uiteen.… Lees verder

Bijwonen van kerkdiensten vanaf juli

Bericht van 16 juni

Eind deze week (of begin volgende week) ontvangen alle gemeenteleden een brief waarin informatie is te vinden over het bijwonen van de kerkdiensten na 5 juli. Als u en jij deze brief leest en de instructies volgt, dan wordt vanzelf duidelijk hoe u in de komende tijd een dienst kunt bijwonen. Als u daarbij hulp nodig heeft, vraag dan iemand uit uw (nabije) omgeving om daarbij te helpen.

Alvast ter info.:
- Het bijwonen van… Lees verder

Geluidsmannen/-vrouwen gezocht

Bericht van 16 juni

Inmiddels heeft één gemeentelid zich gemeld om te helpen met het geluid in de kerkdiensten in de komende tijd. Daar zijn we erg blij mee! Toch blijven we zoeken naar nog meer mensen die hierin kunnen helpen. Als je je geroepen weet, meld je dan bij de dominee!